Falafel
Een heerlijk vegetarisch recept uit het Midden-Oosten.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 2 personen ()
Recept
- 4 Kopje(s) gekookte kikkererwten
- 2 stuk(s) geklopte eieren
- 0.5 Kopje(s) selderij fijngesneden
- 0.5 Kopje(s) lente-uitjes fijngesneden
- 0.5 theelepel (s) komijnpoeder
- 3 eetlepel (s) tahini pasta
- 3 eetlepel (s) bloem
- 1 theelepel (s) cayennepeper
- 1.5 theelepel (s) zout
- 2 Kopje(s) tomatenblokjes
- 4 fles(sen) knoflooksaus
Voedingswaarde
(vegetarisch, lactose vrij)Falafel Werkwijze
- Kook de kikkererwten
- Doe alle ingrediënten (op bloem na) in de blender en pureer het: als je het liever wat grof houdt dan maar kort mixen en wat langer voor fijner structuur.
- Af laten koelen.
- Met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee.
- Licht bestrooien met bloem en evt afwerken met paneermeel.
- Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren.
- Onmiddellijk serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, alfalfa, dobbelsteentjes tomaat,
eventueel wat pittige pepertjes.
Als saus bijvoorbeeld tomaten-/sambalsaus, hummus of knoflooksaus
Blender Workshop