Falafel

Een heerlijk vegetarisch recept uit het Midden-Oosten.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Hoofdgerechten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  -  Wachttijd: 10m

Ingrediënten

Voor 2 personen ()

Recept

  • 4 Kopje(s) gekookte kikkererwten
  • 2 stuk(s) geklopte eieren
  • 0.5 Kopje(s) selderij fijngesneden
  • 0.5 Kopje(s) lente-uitjes fijngesneden
  • 0.5 theelepel (s) komijnpoeder
  • 3 eetlepel (s) tahini pasta
  • 3 eetlepel (s) bloem
  • 1 theelepel (s) cayennepeper
  • 1.5 theelepel (s) zout
  • 2 Kopje(s) tomatenblokjes
  • 4 fles(sen) knoflooksaus

Voedingswaarde

(vegetarisch, lactose vrij)

Falafel Werkwijze

  1. Kook de kikkererwten
  2. Doe alle ingrediënten (op bloem na)  in de blender en pureer het: als je het liever wat grof houdt dan maar kort mixen en wat langer voor fijner structuur.
  3. Af laten koelen.
  4. Met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee.
  5. Licht bestrooien met bloem en evt afwerken met paneermeel.
  6. Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren.
  7. Onmiddellijk serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, alfalfa, dobbelsteentjes tomaat,
    eventueel wat pittige pepertjes.
    Als saus bijvoorbeeld tomaten-/sambalsaus, hummus of knoflooksaus
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer