Boerenkoolsoep
Boerenkoolsoep met een Italiaans tintje.
Moeilijkheidsgraad


Kosten









Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 200 gram boerenkool (gewassen en gesneden)
- 2 stuk(s) aardappels (geschild en in blokjes)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 0.5 stuk(s) rode ui (in stukken)
- 1 liter(s) kippenbouillon
- 100 gram chorizo
- 100 gram kikkererwten
- 1 beetje citroensap
- 1 naar smaak zout en peper
Voedingswaarde
(glutenvrij, lactose vrij)Boerenkoolsoep Werkwijze
- Fruit de ui en de knoflook glazig in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg de aardappelblokjes 1 minuut mee.
Voeg de boerenkool en de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook.
Draai het vuur zachter en laat de soep zachtjes koken tot de aardappel en de boerenkool gaar zijn. - Vul de blender voor de helft met de soep en pureer deze enkele seconden.
Giet deze in een pan en pureer nu de andere helft van de soep. - Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak hierin de chorizo blokjes.
Voeg de kikkererwten toe en bak deze even mee.
Schep de kikkererwten en de chorizo met een schuimspaan uit de koekenpan doe ze in de soep.
Breng deze al roerende opnieuw aan de kook.
Draai het vuur uit en breng de soep op smaak met peper, zout en citroensap.
Blender Workshop