Arroz Verde

Arroz Verde is Mexicaanse groene rijst.
Serveren met vleesgerechten, vis of groenten.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 45m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 bosje peterselie
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 1 blikje doperwten
  • 0.5 liter(s) bouillon (groentebouillon of rund)
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 scheutjes olijfolie
  • 1 naar smaak zout

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Arroz Verde Werkwijze

  1. Snij de paprika in kleine stukken en snipper de ui.
  2. Doe de bouillon in de blender en voeg peterselie, paprika en doperwten toe.
    Pureer dit helemaal fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in de pan en bak hierin de rijst. (glazig.)
  4. Voeg ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  5. Giet  het groene bouillon mengsel uit de blender toe aan de pan rijst en breng aan de kook.
  6. Als het kookt zet u het vuur laag en laat het met deksel op pan nog 30 minuten zachtjes koken.
  7. Als de bouillon verdampt is en geabsorbeerd (en de rijst gaar is) is het klaar.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer