Citroenijs Met Aardbeiensaus

Zo heerlijk dat je het waarschijnlijk niet kan laten je bord af te likken.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Desserts  - 
Klaar in: 2m  -  Wachttijd: 3u

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 4 stuk(s) citroen (biologisch)
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 dL slagroom
  • 1 eetlepel (s) citroenrasp
  • 150 gram aardbeien
  • 2 eetlepel (s) honing

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Citroenijs Met Aardbeiensaus Werkwijze

  1. Was 1 citroen goed af en rasp deze. (1 eetlepel)
    (Als u geen biologische citroen heeft dan laat de citroenrasp er uit.)
  2. Snij de citroenen door midden, verwijder eventuele pitjes en knijp vervolgens het sap eruit boven uw blender mengbeker.
  3. Voeg basterdsuiker en slagroom toe en laat dit een paar seconden mixen.
  4. Het mengsel in een ijsmachine doen en laten draaien.
    Heeft u geen ijsmachine dan in een plastic bakje in de vriezer zetten en laten bevriezen.
    Roer dan ieder half uur het mengsel goed door en laat verder bevriezen tot het bevroren is.
    (door te roeren voorkomt u ijskristallen in uw roomijs)
  5. Spoel de blender af en doe de ontkroonde aardbeien in uw blender met de honing en een klein scheutje water.
    Pureer helemaal fijn.
    Zet de aardbeiensaus in de koeling tot gebruik.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer