Pompoensaus

Ontzettende lekkere saus die je bij ongelooflijk veel gerechten kan gebruiken.
Als basis voor een pastasaus, saus bij rijstgerecht, of over de aardappelen i.p.v. jus, over vlees en over groenten.
Genoeg om te combineren!
In tegenstelling tot de meeste sauzen is pompoensaus niet slecht voor de lijn.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 7m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 1 stuk(s) flespompoen
  • 2 stuk(s) ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 beetje zout
  • 1.5 dL water
  • 1 scheutje olie
  • 0.5 theelepel Provençaalse kruiden

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Pompoensaus Werkwijze

  1. Schil de pompoen, verwijder zaad en snij in stukken.
  2. Maak de ui en knoflook schoon en snij in stukken.
  3. Maak de paprika schoon, verwijder zaadlijsten en snij in stukken.
  4. In een pan een beetje olie opwarmen en fruit hier de ui en knoflook even in.
    Voeg paprika en pompoen, sambal en de Provençaalse kruiden toe en roerbak ongeveer 5 minuten.
  5. Schep alles uit de pan in uw blender en voeg 100 ml warm water toe.
    (heeft u een kleine blender dan kunt u het in 2 x doen)
    Pureer helemaal fijn.
    Doe de saus terug in een pan en op laag vuur opwarmen.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer