Oosterse Dipsaus

Verse oosterse dipsaus voor vlees, vis of groentestukjes.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Dips  - 

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 1 eetlepel (s) soja saus
  • 3 eetlepel (s) rijstazijn
  • 2 stuk(s) knoflooktenen (fijngesneden)
  • 1 stuk(s) gemberwortel (1 cm geraspt)
  • 1 eetlepel (s) suiker
  • 1 theelepel sambal
  • 5 stuk(s) ananas schijven
  • 200 mL water
  • 1 theelepel maizena

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, lactose vrij)

Oosterse Dipsaus Werkwijze

  1. Doe het water in de blender en voeg ananas, sambal, suiker, gemberwortel, knoflooktenen, rijstazijn en sojasaus toe.
  2. Pureer enkele seconden.
  3. Giet het mengsel in een pan en breng zachtjes aan de kook. (5 minuten)
  4. In een klein bakje de maizena met een beetje water  mengen en roer deze door de saus in de pan.
    Nog even aan de kook brengen en blijf roeren tot de saus wat ingedikt is.
  5. Deze saus is zowel warm als koud te serveren.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer