Spruitjes Cappuccino

Bijzonder voorgerecht, tussengerecht of als amuse.
Zeer geschikt voor een feestelijke gelegenheid.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 18m  - 

Ingrediënten

Voor 6 personen ()

Recept

  • 1 dL room
  • 1 stuk(s) eigeel
  • 2 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 scheutje olie
  • 250 gram spruiten
  • 1 beker slagroom opgeklopt licht gezoet
  • 1 theelepel sambal
  • 1 liter(s) water
  • 1 theelepel zout

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Spruitjes Cappuccino Werkwijze

  1. Snij de ui en de knoflook fijn.
    Maak de spruiten schoon.
  2. Zet een pan op het vuur en giet een beetje olie erin.
    Fruit hierin de ui, knoflook en sambal.
    Daarna de spruiten nog kort roerbakken.
    Voeg zout toe.
  3. Meteen het water toevoegen en laat de spruiten ongeveer 15 minuten koken.
  4. Doe de spruiten in uw blender met ongeveer een kwart liter kookwater. (
    Pureer helemaal fijn en giet het terug in de pan.
    (nog niet opnieuw verwarmen!)
  5. Spoel uw blender mengbeker af en doe 1 eierdooier en 1 dl room erin en mix dit enkele seconden
  6. Giet het ei room mengsel in de pan met het spruitjesmengsel en zet dit op laag vuur.
    Verwarm het en blijf goed roeren op een laag pitje.
    (ongeveer 4 minuten dit is om het wat te binden)
  7. Schep het spruitjes mengsel voor de helft in mooie glaasjes en vul af met slagroom.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer