Spruitjes Cappuccino
Bijzonder voorgerecht, tussengerecht of als amuse.
Zeer geschikt voor een feestelijke gelegenheid.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 6 personen ()
Recept
- 1 dL room
- 1 stuk(s) eigeel
- 2 stuk(s) knoflooktenen
- 1 stuk(s) ui
- 1 scheutje olie
- 250 gram spruiten
- 1 beker slagroom opgeklopt licht gezoet
- 1 theelepel sambal
- 1 liter(s) water
- 1 theelepel zout
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Spruitjes Cappuccino Werkwijze
- Snij de ui en de knoflook fijn.
Maak de spruiten schoon. - Zet een pan op het vuur en giet een beetje olie erin.
Fruit hierin de ui, knoflook en sambal.
Daarna de spruiten nog kort roerbakken.
Voeg zout toe. - Meteen het water toevoegen en laat de spruiten ongeveer 15 minuten koken.
- Doe de spruiten in uw blender met ongeveer een kwart liter kookwater. (
Pureer helemaal fijn en giet het terug in de pan.
(nog niet opnieuw verwarmen!) - Spoel uw blender mengbeker af en doe 1 eierdooier en 1 dl room erin en mix dit enkele seconden
- Giet het ei room mengsel in de pan met het spruitjesmengsel en zet dit op laag vuur.
Verwarm het en blijf goed roeren op een laag pitje.
(ongeveer 4 minuten dit is om het wat te binden) - Schep het spruitjes mengsel voor de helft in mooie glaasjes en vul af met slagroom.
Blender Workshop