Frambozen Souffle
Klein schaaltje geluk!
Heerlijk luchtig frambozen gebak, toetje, high tea gerecht.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 5 personen ()
Recept
- 20 gram zachte boter
- 10 gram maizena
- 400 gram frambozen
- 1 scheutje water (ongeveer 15 ml)
- 5 stuk(s) eieren ( alleen eiwit gebruiken we!)
- 0.5 stuk(s) citroen
- 75 gram poedersuiker
Voedingswaarde
(vegetarisch)Frambozen Souffle Werkwijze
- Doe de frambozen in uw blender.
- Knijp het sap uit de citroen boven uw blender mengbeker.
Voeg 35 gram poedersuiker toe.
Pureer alles helemaal fijn. - Haal de frambozen puree door een fijne zeef zodat er een frambozen coulis overblijft.
- Doe de frambozen coulis in een klein pannetje, breng dit langzaam aan de kook.
- Vet de bakvormpjes of schaaltjes in met de zachte boter.
- Klop de maizena in een klein scheutje water tot de klontjes eruit zijn en voeg dit dan toe aan de warme frambozen saus.
- Laat de saus afkoelen en daarna nog extra afkoelen in de koelkast.
- Klop ondertussen de eiwitten stijf en als deze bijna opgeklopt zijn nog 50 gram poedersuiker toevoegen en mee kloppen.
mix tot het een glad en glimmend wordt. - Schep vervolgens het frambozen mengsel voorzichtig door de eiwitten in.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Vul de vormpjes of schaaltjes tot de rand met dit mengsel en strijk de bovenkant af.
- Plaats de frambozen soufflé in het midden van de bakplaat en bak ze in 10 tot 14 minuten af.
Direct serveren.
Blender Workshop