Frambozen Souffle

Klein schaaltje geluk!
Heerlijk luchtig frambozen gebak, toetje, high tea  gerecht.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Overige Recepten  - 
Klaar in: 20m  -  Bereidingstijd: 5m  -  Wachttijd: 5m

Ingrediënten

Voor 5 personen ()

Recept

  • 20 gram zachte boter
  • 10 gram maizena
  • 400 gram frambozen
  • 1 scheutje water (ongeveer 15 ml)
  • 5 stuk(s) eieren ( alleen eiwit gebruiken we!)
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 75 gram poedersuiker

Voedingswaarde

(vegetarisch)

Frambozen Souffle Werkwijze

  1. Doe de frambozen in uw blender.
  2. Knijp het sap uit de citroen boven uw blender mengbeker.
    Voeg 35 gram poedersuiker toe.
    Pureer alles helemaal fijn.
  3. Haal de frambozen puree door een fijne zeef zodat er een frambozen coulis overblijft.
  4. Doe de frambozen coulis in een klein pannetje, breng dit langzaam aan de kook.
  5. Vet de bakvormpjes of schaaltjes in met de zachte boter.
  6. Klop de maizena in een klein scheutje water tot de klontjes eruit zijn en voeg dit dan toe aan de warme frambozen saus.
  7. Laat de saus afkoelen en daarna nog extra afkoelen in de koelkast.
  8. Klop ondertussen de eiwitten stijf en als deze bijna opgeklopt zijn nog 50 gram poedersuiker toevoegen en mee kloppen.
    mix tot het een glad en glimmend wordt.
  9. Schep vervolgens het frambozen mengsel voorzichtig door de eiwitten in.
  10. Verwarm de oven op 180 graden.
  11. Vul de vormpjes of schaaltjes tot de rand met dit mengsel en strijk de bovenkant af.
  12. Plaats de frambozen soufflé in het midden van de bakplaat en bak ze in 10 tot 14 minuten af.
    Direct serveren.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer