Rabarbergeleitjes met vers fruit

Heerlijke fruitgelei

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Desserts  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 2 personen ()

Recept

  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram kersen (zonder pit)
  • 1 stuk(s) steel rabarber
  • 125 mL koud water
  • 2 stuk(s) blaadjes gelantine
  • 2 stuk(s) blaadjes munt
  • 1.5 eetlepel (s) suiker

Voedingswaarde

(glutenvrij, lactose vrij)

Rabarbergeleitjes met vers fruit Werkwijze

  1. Doe de aardbeien en de ontpitte kersen en het water in de blender.
  2. Even fijn mixen tot het een sap geworden is. 
  3. Breng het sap aan de kook.
  4. Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 1 cm.
  5. Voeg de rabarberstukjes toe en kook ze in ca 5 min beetgaar.
  6. Week intussen de blaadjes gelatine ca 5 min in ruim koud water.
  7. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het hete vocht.
  8. Roer de suiker erdoor.
    Laat het gelatinemengsel in een bak met koud water iets afkoelen.
  9. Schenk het dan in vormpjes (inhoud ca 1 dl).
  10. Laat de geleitjes ongeveer  1 uur in de koelkast opstijven.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer