Scroppino
Dit blender recept kan ook geserveerd worden als dessert;
maar een glaasje tussen 2 gangen door wordt ook vaak gedaan.
Scroppino komt oorspronkelijk uit Venetië.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 6 personen ()
Recept
- 6 stuk(s) citroenen
- 8 bolletjes vanille roomijs
- 1 scheutje Wodka
- 0.25 liter(s) Prosecco
- 1 handvol (s) ijsblokjes
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Scroppino Werkwijze
- Koel 6 champagne glazen in de vriezer.
- Snijd de citroenen doormidden en verwijder eventuele pitjes.
Knijp het sap uit de citroenen boven uw blender mengbeker. - Voeg roomijs, wodka, Prosecco en een handvol ijsblokjes bij het citroensap.
Mix dit ongeveer 20 seconden.
Verdeel over de glazen.
Blender Workshop