Pompoenpudding
Lekker pompoen toetje
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 250 gram pompoen (geschild en in blokjes)
- 0.25 liter(s) melk
- 1 eetlepel (s) kaneelpoeder
- 1 stuk(s) kruidnagel
- 75 gram maizena
- 1 stuk(s) zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel (s) suiker
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Pompoenpudding Werkwijze
- Kook de pompoenblokjes in kleine blokjes met de kruidnagel en kaneel.
- Als de pompoen zacht is haalt u de kruidnagel eruit.
Dan doet u de pompoen in de blender. - Voeg daarbij ook de melk, maizena, vanillesuiker en suiker (naar smaak) toe en mix dit tot het glad is.
- Giet het pompoenmengsel terug in een pan, waar u het al roerend aan de kook brengt tot het een dikke pudding is geworden.
- Verdeel over 4 porties en laten afkoelen.
Als het is afgekoeld verder laten koelen in de koelkast.
Blender Workshop