Skordalia
Skordalia is een Griekse knoflook aardappel bijgerecht.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 8 personen ()
Recept
- 4 stuk(s) aardappels middelgroot
- 2 stuk(s) citroen
- 10 tenen knoflook
- 2 dL olijfolie
- 1 dL room
- 1 naar smaak zout en peper
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Skordalia Werkwijze
- Schil de aardappels snijd in stukken en kook deze tot ze zacht zijn.
- Snij de citroenen doormidden en knijp het sap eruit boven uw blender mengbeker.
- Voeg de knoflooktenen , olijfolie, gekookte aardappels en room toe.
Laten mixen tot het egaal is. - Met een spatel eruit halen.
Even proeven. Zout en peper naar smaak toevoegen.
TIP: doe de knoflooktenen 3 seconden in de magnetron voor gebruik. Dan is de smaak van de knoflook minder scherp.
Blender Workshop