Ajo Blanco
Ajo blanco wordt ook wel witte gazpacho genoemd.
Moeilijkheidsgraad


Kosten









Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 1 Kopje(s) witte amandelen
- 2 stuk(s) sneetjes wit brood
- 4 stuk(s) knoflooktenen
- 1 theelepel (s) zout
- 2 eetlepel (s) olijfolie
- 2 eetlepel (s) wijnazijn
- 1 liter(s) koud water
- 1 handvol (s) witte druiven of stukjes Galia meloen voor garnering
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Ajo Blanco Werkwijze
- De amandelen zonder bruin velletje in de blender doen en met de momentschakelaar fijn pureren.
- Giet 0,25 liter koud water bij de amandelen in uw blender.
- Scheur de sneetjes brood in stukken en doe deze ook in de blender.
- Voeg ook de overige ingrediënten toe.
- Deksel erop en laat de blender ongeveer 20 seconden mixen totdat de soep is gebonden en glad is.
- Deksel een beetje oplichten en terwijl de machine mixt de beker aanvullen met koud water tot een liter.
Meteen daarna uitzetten. - Soep minimaal een uur laten koelen in de koelkast.
- Wanneer u de soep serveert: doet u enkele gekoelde
witte druiven (zonder pit) of bolletjes Galia meloen in elke soepkom. - Serveren met brood. Smakelijk!
Heeft u alleen amandelen met het velletje er nog om? Dit is de manier om het eraf te krijgen:
De amandelen in een vergiet of zeef doen. Daar kokend water overheen gieten. Daarna laten schrikken onder de koude kraan. U kunt de velletjes eraf knijpen.
Blender Workshop