Madame Jeanette Sambal
Ik weet niet naar welke dame deze peper is genoemd.
Maar die Jeanet moet wel een pittige tante geweest zijn.
Hier het blender recept van een heerlijke sambal.
Moeilijkheidsgraad


Kosten









Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 10 personen ()
Recept
- 500 gram madame Jeanette pepers
- 2 stuk(s) uien
- 6 stuk(s) knoflooktenen
- 2 eetlepel (s) suiker
- 1 scheutje azijn
- 1 scheutje zonnebloemolie
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Madame Jeanette Sambal Werkwijze
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Doe dit in uw blender. - Voeg suiker, azijn en scheutje zonnebloemolie toe.
- Haal de stelen van de pepers af en doe ze in uw blender.
(als het niet helemaal in uw blender past, doe dan eerst de helft. Na pureren kan je daarna weer bijvullen)
Pureer fijn. - Een bakpan op het vuur zetten met een scheutje olie.
Als deze warm is de sambal kort roerbakken.
Daarna de sambal laten afkoelen en bewaren in een glazen potje in de koelkast. - (Als u iets mildere sambal wilt dan de zaadjes uit de pepers halen voordat u gaat pureren)
Blender Workshop