Zoete Aardappel Met Dadels uit de Oven

Heerlijk bijgerecht dat ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 35m  - 

Ingrediënten

Voor 2 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) grote zoete aardappels of 4 kleine aardappels)
  • 8 stuk(s) dadels zonder pit
  • 1 scheutje room
  • 1.5 eetlepel (s) kokosolie
  • 1 handvol (s) gepelde walnoten
  • 2 eetlepel (s) pijnboompitten
  • 2 eetlepel (s) ahornsiroop
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 2 stuk(s) knoflooktenen fijngesneden

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Zoete Aardappel Met Dadels uit de Oven Werkwijze

  1. Schil de zoete aardappels.
    Kook ze beetgaar zoals u gewend bent. (water koken of magnetron of oven)
  2. Verwarm de oven op 170 graden.
  3. Snij de dadels een keer door en doe ze in uw blender.
    Voeg een scheutje room en scheutje zonnebloemolie toe.
    Voeg ook de pijnboompitten, walnoten en kokosolie toe.
    Pureer dit fijn.
    (begin een aantal keer met de pulse knop en daarna een aantal seconden voluit.)
  4. Snij de zoete aardappels in plakken en leg ze op de bodem van een schaal of taartspringvorm.
  5. Haal met een spatel het dadelmengsel uit uw blender en giet dit over de zoete aardappels.
  6. Zet de aardappels en dadels in de oven en laat het ongeveer 35 bakken.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer