Jalapeño Hummus

Heerlijke puree van kikkererwten.
Hummus op broodjes worden steeds populairder.
Deze variant is pittig!

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 

Ingrediënten

Voor 5 personen ()

Recept

  • 2 scheutjes olie (zonnebloem, kokosolie of olijfolie)
  • 400 gram kikkerwten
  • 4 tenen knoflooktenen
  • 2 stuk(s) jalopenos (chilipepers)
  • 1 beetje zout naar smaak
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 eetlepel (s) tahini

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Jalapeño Hummus Werkwijze

  1. Haal de velletjes van de knoflook en plet de knoflook.
  2. Snij de jalapeño in stukken.
    Als je goed tegen heet eten kan, dan laat de zaadjes erin.
    Anders de zaadjes verwijderen! (je kan ook kiezen voor maar 1

    jalapeño.. of een halve)
  3. In een pan een scheutje olie en als deze heet is de knoflook kort roosteren zodat het rauwe eraf is.
    Voeg de jalapeño toe en roerbak dit kort met de knoflook.
  4. Doe de kikkererwten in de blender.
    Voeg knoflook en
    jalapeño toe.
    Voeg ook de tahini, scheutje olie en zout toe.
    Knijp het sap uit de citroen boven de blender mengbeker.
  5. Pureer alles helemaal fijn.
    Met een spatel uit de blender halen.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer