Pompoen Kerriesoep

Met koud weer kan je zo'n zin hebben in een warme kom soep.
Dan is dit de perfecte soep om van binnenuit op te warmen.
Knap je meteen van op.
Heerlijke soep die ook een beetje pittig is.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 10m  -  Bereidingstijd: 45m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 1 scheutje olijf of zonnebloemolie
  • 2 stuk(s) bouillonblokjes kip of kruiden
  • 2 stuk(s) knoflooktenen
  • 2 theelepel (s) kerriepoeder

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij)

Pompoen Kerriesoep Werkwijze

  1. Pel de ui en haal het velletje van de knoflook en snij beide in kleine stukken.
  2. Maak de pompoen schoon; schil eraf en zaadjes er uit lepelen en snij in stukken.
  3. Zet een grote anti aanbakpan op het vuur en giet er een scheutje olie in.
    Als de pan heet is dan de ui, knoflook en de kerriepoeder er in doen en flink roerbakken voor ongeveer 1 minuut.
  4. Voeg dan de pompoenblokjes toe en roerbak dit ook ongeveer een minuut mee.
  5. Dan voeg je 1 liter water toe (ik doe er dan meestal nog een extra scheut water bij omdat er nog wel wat verdampt later en dan heb ik toch een liter soep op t einde) en bouillonblokjes toe.
  6. Wacht tot het allemaal kookt en daarna kan je de pan op een laag vuur verder laten pruttelen.
    Ongeveer na 40 minuten is de pompoen wel lekker gaar en haal de pan van het vuur.
  7. Met een soeplepel de pompoen uit de pan scheppen en in de blender doen.
    Vul de blender steeds maar tot de helft met pompoen met een beetje bouillon. (dus niet helemaal vol stoppen!)
  8. Pureer helemaal fijn (1 minuut)  en giet de inhoud terug in de pan.
    En schep vervolgens de andere helft van de pompoen in de blender en pureer deze kort en giet terug in de pan.
  9. De soep is klaar!
    Als je meteen wilt gaan eten misschien nog even opwarmen en anders heb je later op de dag iets om naar uit te kijken. :-)
    Een heerlijk geurende en smakende soep!
    Bij het serveren kan je eventueel een beetje room in de soep doen als je dat lekker vindt.
  10.  
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer