Mexicaanse Salsa

Dit is gemakkelijk zelf te maken met hulp van een blender.
Salsa is heerlijk bij Tortilla chips, stokbrood,
Taco's, Burrito's etc.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  - 

Ingrediënten

Voor 6 personen ()

Recept

  • 3 stuk(s) verse grote rijpe tomaten
  • 2 stuk(s) middel grote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 4 stuk(s) chilipepers
  • 1 eetlepel (s) verse koriander (fijngesneden)
  • 2 eetlepel (s) tomatenpuree
  • 1 stuk(s) limoen
  • 1 theelepel zout

Voedingswaarde

(vegetarisch, lactose vrij)

Mexicaanse Salsa Werkwijze

  1. Was de tomaten, snij ze in grove stukken en doe ze in de blender.
  2. Pel de uien en ook in grove stukken snijden en toevoegen in de blender.
  3. Pers de 4 tenen knoflook.
    Snijd de koriander fijn.
  4. De limoen in 2 stukken snijden en boven de tomaten het sap eruit knijpen.
  5. De chilipepers wassen en ontdoen van zaad en zaadlijsten.
    In stukken snijden en in de blender doen.
  6. Voeg knoflook, koriander, tomatenpuree en zout toe in de blender.
  7. Pureer tot het lekkere salsa. Hoe langer u mixt des te fijner de structuur. Het hoort niet te fijn gemalen te zijn.
  8. In de koelkast bewaren en minimaal een uur laten koelen en de smaken in elkaar laten trekken.
    Naar mate het langer heeft kunnen staan wordt de smaak beter.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer