Chocolademousse met Sinaasappel Mascarpone

Heel lekker dessert wat u in de blender kunt maken.
En wat helemaal ideaal omdat u het een dag eerder al kunt maken.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Desserts  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 10m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 0.5 Kopje(s) melk
  • 3 eetlepel (s) suiker
  • 0.5 theelepel (s) instant koffiepoeder
  • 1 stuk(s) reep chocolade (puur)
  • 3 stuk(s) eiwit (witte deel van het ei)
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel (schil bewaren)
  • 0.5 Kopje(s) mascarpone
  • 0.5 Kopje(s) slagroom
  • 3 eetlepel (s) poedersuiker

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Chocolademousse met Sinaasappel Mascarpone Werkwijze

  1. We beginnen met de mousse.
  2. Zet een kleine steelpan op matig vuur en doe er de melk, suiker en koffiepoeder in.
    Verwarm tot de melk heet is en de suiker is opgelost. (mag niet koken!)
  3. Brokkel de chocola tot kleine stukken en doe ze in de blender.
    Giet de hete melk erbij.
    Laat enkele seconden draaien.
  4. Voeg de eiwitten toe en laat de blender op hoge snelheid ongeveer een halve minuut draaien.
  5. Verdeel het verkregen mousse over 4 glazen. Dek ze goed af en laat ze minimaal 3 uur in de koeling staan.
    (u kunt dit ook een dag van te voren bereiden)
  6. Was de blender goed af en droog af (beker vetvrij)
  7. Rasp wat schil van de sinaasappel. en knijp de halve sinaasappel boven uw beker van uw blender.
  8. Doe de Mascarpone in de blender, samen met de slagroom , poedersuiker en sinaasappelschil.
    Laat dit geheel ongeveer 40 seconden laten mixen (pas maken als u het bijna gaat serveren en eruit halen met een spatel)
  9. Een toefje op elk glas chocolademousse.
  10. Wanneer u heet vloeistof in uw blender doet; zoals hier de hete melk; dan moet u wel de deksel vasthouden maar niet helemaal dicht houden.. Anders komt er een te hoge druk in uw blender waardoor de druk te hoog wordt. Dan spat het er namelijk uit!  De stoom moet kunnen ontsnappen!
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer