Asperges met Hollandaise-saus
Asperges met Hollandaise-saus.
Dat is een klassieker!
Een blender is ideaal voor het maken van deze bekende saus.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 2 personen ()
Recept
- 500 gram asperges
- 300 gram aardappels
- 100 gram verse peterselie
- 4 stuk(s) eieren
- 1 eetlepel (s) citroensap
- 1 eetlepel (s) witte-wijnazijn
- 100 gram boter
- 5 gram zout en peper
Asperges met Hollandaise-saus Werkwijze
- Snij of breek de taaie uiteinden van de asperges en schil ze met een dunschiller.
- Breng de schillen in ruim koud water (met zout) aan de kook en laat even trekken.
- Verwijder de schillen en leg de asperges in het geurige water.
- Laat ze 10 minuten zachtjes koken, zet het vuur uit en laat ze nog 10 minuten nagaren.
- Was intussen de aardappels en snij ze in stukken.
- Kook ze in water (met zout) gaar in ± 15 minuten.
- Kook 2 eieren hard. Pel ze en hak ze fijn met een groot mes.
- Knip de peterselie fijn.
- Hollandaise-saus:
- Klop de eigelen 1 minuut met zout en peper in de blender
- Verhit het citroensap en de azijn in een steelpan.
- Giet de hete vloeistof in een klein straaltje in de blender terwijl de moter draait. Zet dan uit.
- Laat in dezelfde steelpan de boter smelten.
- Giet ook de vloeibare boter in een dun straaltje naar binnen terwijl de blender draait. Klaar!
- Serveren:
- Meteen serveren, want als u de saus weer opwarmt gaat de saus schiften…
- Giet de aardappels en de asperges af en leg op borden.
- Schenk de saus erover en garneer met de peterselie en het gehakte ei.
- Ook lekker erbij: mooi opgerolde plakjes beenham of achterham
- Super makkelijk en bijzonder lekker blender gerecht.
Blender Workshop