Asperges met Hollandaise-saus

Asperges met Hollandaise-saus.
Dat is een klassieker!
Een blender is ideaal voor het maken van deze bekende saus.


Moeilijkheidsgraad Kosten

Ingrediënten

Voor 2 personen ()

Recept

  • 500 gram asperges
  • 300 gram aardappels
  • 100 gram verse peterselie
  • 4 stuk(s) eieren
  • 1 eetlepel (s) citroensap
  • 1 eetlepel (s) witte-wijnazijn
  • 100 gram boter
  • 5 gram zout en peper

Asperges met Hollandaise-saus Werkwijze

    1. Snij of breek de taaie uiteinden van de asperges en schil ze met een dunschiller.
    2. Breng de schillen in ruim koud water (met zout) aan de kook en laat even trekken.
    3. Verwijder de schillen en leg de asperges in het geurige water.
    4. Laat ze 10 minuten zachtjes koken, zet het vuur uit en laat ze nog 10 minuten nagaren.
    5. Was intussen de aardappels en snij ze in stukken.
    6. Kook ze in water (met zout) gaar in ± 15 minuten.
    7. Kook 2 eieren hard. Pel ze en hak ze fijn met een groot mes.
    8. Knip de peterselie fijn.
  1. Hollandaise-saus:
    1. Klop de eigelen 1 minuut met zout en peper in de blender
    2. Verhit het citroensap en de azijn in een steelpan.
    3. Giet de hete vloeistof in een klein straaltje in de blender terwijl de moter draait. Zet dan uit.
    4. Laat in dezelfde steelpan de boter smelten.
    5. Giet ook de vloeibare boter in een dun straaltje naar binnen terwijl de blender draait. Klaar!
  2. Serveren:
    1. Meteen serveren, want als u de saus weer opwarmt gaat de saus schiften…
    2. Giet de aardappels en de asperges af en leg op borden.
    3. Schenk de saus erover en garneer met de peterselie en het gehakte ei.
    4. Ook lekker erbij: mooi opgerolde plakjes beenham of achterham
  3. Super makkelijk en bijzonder lekker blender gerecht.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer