Spinazie Mayonaise

Heerlijke variant op de "gewone" mayonaise.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 3m  - 

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 150 gram verse spinazie
  • 2 stuk(s) eierdooiers (eigeel)
  • 0.5 eetlepel (s) mosterd
  • 1 eetlepel (s) citroensap
  • 1 beetje zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel (s) suiker
  • 0.25 dL olijfolie of zonnebloemolie

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Spinazie Mayonaise Werkwijze

  1. Blancheer de spinazie en giet deze af.
    Helemaal laten afkoelen.
  2. Alle ingrediënten op kamertemperatuur laten komen.
    (dus ei die uit een koelkast komt minimaal half uur op temperatuur laten komen. Als er teveel verschillen zijn dan kan de mayonaise gaan schiften)
  3. Doe het eigeel, mosterd, zout, peper en citroensap in uw blender en zet deze aan.
  4. Terwijl de blender mixt voegt u de olijfolie of zonnebloemolie in een heel dun straaltje toe.
    (belangrijk om dit heel langzaam toe te voegen zodat de olie wordt opgenomen in de saus. U kunt zelf bepalen hoe dik u de mayonaise wilt hebben.)
  5. Zet blender kort uit om de spinazie toe te voegen.
    Mix nog paar seconden en de mayonaise is klaar.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer