Wat is het donker vandaag! Het weekend is het weer zomers gelukkig. #Recept Techina https://t.co/MXOrRaKgTW https://t.co/d9lbxEfNxB
Appel Muntsaus
Kruidige saus van zure appels, munt en Garam masala.
Lekker bij bijvoorbeeld curry recepten of over gegrild vlees.
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 2 stuk(s) zure appels
- 0.5 stuk(s) citroen
- 25 stuk(s) muntblaadjes
- 1 theelepel zout
- 2 stuk(s) knoflooktenen
- 1 theelepel garam masala
- 2 scheutje pantaardige olie naar keuze
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Appel Muntsaus Werkwijze
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukken.
- Verwijder eventuele pitjes uit de citroen en knijp het sap eruit boven uw blender mengbeker.
- Doe de munt en de appels in uw blender en voeg een scheutje olie en een scheutje water toe.
Pureer helemaal fijn. (gebruik hierbij een stamper van de blender of een spatel. Let op dat u met een spatel niet te dicht bij de messen komt.) - Snij de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hier de knoflook even in.
Voeg meteen de appelmuntsaus toe aan de pan en voeg dan het zout en masala toe.
Vuur kan laag en kort doorroeren. (minuut of 3)
De saus helemaal laten afkoelen.
Deze wordt namelijk koud gegeten.