Zeewier Tapenade

Dit is heerlijk op een stokbroodje, op toastjes of als smaakmaker op belegde broodjes en over de salade!
Het is een lekkere variant op de standaard tapenade.
In zeewier zitten trouwens veel gezonde mineralen!
En is goed voor darmen en maag.
Je kan de zeewier bladen gebruiken die we ook nemen als we sushi maken; maar er bestaan ook zeewiervlokken in een potje.
Best wel handig!

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 4m  - 

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 10 eetlepel (s) zeewiervlokken
  • 2 stuk(s) zongedroogde tomaten
  • 15 stuk(s) olijven zonder pit
  • 2 eetlepel (s) kappertjes
  • 75 gram geraspte oude kaas (of tofu)
  • 3 eetlepel (s) pijnboompitten
  • 3 stuk(s) knoflooktenen
  • 3 scheutjes olijfolie
  • 1 beetje zout naar smaak

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Zeewier Tapenade Werkwijze

  1. Maak de knoflook schoon.
    Verwarm een pan en giet er 1 scheutje olie in.
    In de pan rooster je kort de knoflook en de pijnboompitten.
    (3 a 4 minuten)
  2. Doe de knoflook en de pijnboompitten in uw blender mengbeker.
    Voeg zongedroogde tomaten, olijven, kappertjes, kaas (of de tofu) , 2 scheutjes olijfolie en eventueel een beetje zout toe.
  3. Deksel op de blender en pureer tot u het gewenste structuur heeft gekregen.
    (Hou je van grof is het natuurlijk korter mixen; heeft u liever fijn dan wat langer laten mixen)
  4. Met een spatel eruit halen.
    (Bewaren in een schone pot in de koelkast.) 
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer