Ben je niet vooruit te branden? Dan kan je wel een 🌶️gebruiken! Dit is een lekkere pittige soep die in 10 minuten t… https://t.co/MmcC89k7vI
Mosterd Prei Soep
Deze soep is enorm smaakvol!
In mosterd soorten zit nogal veel verschil.
Kies naar eigen smaak.
Zelf hou ik van de scherpe pittige.
De aardappel is om de soep te binden; het kan prima met een aardappel van de vorige dag.
Dat scheelt weer, hoeven we dat ook niet meer weg te gooien.
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) prei
- 1 eetlepel (s) mosterd
- 1 stuk(s) gekookte aardappel
- 1 stuk(s) bouillonblokje (kruiden of kip)
- 1 scheutje room
- 2 stuk(s) knoflooktenen
- 1 scheutje olie
- 1 liter(s) kokend water
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij)Mosterd Prei Soep Werkwijze
- Was de prei en snij in stukken.
(Bewaar een beetje fijn gesneden prei als garnering.) - Doe wat olie in de pan.
Verhit deze.
Als de olie heet is ;de prei en knoflook even fruiten. - Doe de prei en knoflook in uw blender mengbeker.
- Voeg een gekookte aardappel toe, bouillonblokje, mosterd en een scheutje room.
- Giet 1/4 liter kokend water erbij.
(dus niet al het water! Tot de ingredienten onder staan.)
Pureer dit helemaal fijn in ongeveer 20 seconden. - Giet de inhoud van de blender in een pan.
Voeg de overige 3/4 kwart liter water toe.
Roer een keer door en de soep is klaar om geserveerd te worden.