Ben je niet vooruit te branden? Dan kan je wel een 🌶️gebruiken! Dit is een lekkere pittige soep die in 10 minuten t… https://t.co/MmcC89k7vI
Pindasoep met kip
Hartige en beetje pittige soep.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 6 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) kippenpoot
- 2 Kopje(s) pinda s (ongezouten)
- 1 eetlepel (s) pindakaas
- 1 blikje gepelde tomaten
- 2 stuk(s) rode pepers
- 1.5 stuk(s) ui
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel (s) gember poeder
- 1 naar smaak zout
- 1 liter(s) kippenbouillon
- 1 scheutje ketjap manis
Voedingswaarde
(glutenvrij, lactose vrij)Pindasoep met kip Werkwijze
- Kip wassen, drogen en zouten.
- Haal de zaadjes uit de peper en snijd in stukken.
- Maak een marinade van de gember, knoflook en een halve ui door deze met een scheutje olie en een scheutje water te mixen in de blender.
- Doe de kip (met de marinade) in een pan op het vuur, beetje bouillon toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.
- Overige ui snijden en deze bij de kip in de pan voegen.
- Tomaten, pinda's en pepers in de blender fijn maken, beetje water erbij en bij kip voegen; circa 10 minuten laten sudderen.
- Daarna overige bouillon toevoegen in de pan.
Laat lekker sudderen tot het vlees van de kip van het bot valt. - Dan natuurlijk het bot verwijderen.
De kip uit de pan vissen en uit elkaar trekken zodat er kleine stukjes zijn. - De kip terug in de pan en een keer door roeren.
- Het is erg lekker met wat taugé i(n het midden van ieder bord te doen)
Blender Workshop