Wat is het donker vandaag! Het weekend is het weer zomers gelukkig. #Recept Techina https://t.co/MXOrRaKgTW https://t.co/d9lbxEfNxB
Asperge Kroket
Een culinaire snack met een heerlijke smaak.
Ingrediënten
Voor 10 personen ()
Recept
- 500 gram asperges
- 0.25 liter(s) groentebouillon
- 0.5 eetlepel (s) suiker
- 1 theelepel (s) zout naar smaak
- 50 gram roomboter
- 100 gram bloem
- 3 stuk(s) eieren
- 1 fles(sen) zonnebloemolie
- 3 eetlepel (s) bloem voor paneren
- 1 stuk(s) ei voor paneren
- 1 Kopje(s) paneermeel of broodkruim
Voedingswaarde
(vegetarisch)Asperge Kroket Werkwijze
- Verwarm de bouillon met daarin de asperges, laat ongeveer 20 minuten sudderen.
Voeg op het laatst een klein beetje suiker en zout toe.
Smelt in een pan de boter en roer daar de bloem doorheen. - Terug naar de bouillon; Pureer de bouillon in de blender en dan door een zeef halen.
Voeg mengsel + beetje vocht bij de boter en bloem.
Er ontstaat zo een dikke saus.
Laat deze even afkoelen en voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
Laat de saus vervolgens stijf en helemaal koud worden,
Als het mengsel helemaal koud is kan u het in een spuitzak doen.
Maak lange slierten en snijd deze in korte kroketten.
Paneren met bloem, ei en paneermeel (of broodkruim) en frituur ze vervolgens in zonnebloemolie op 180 - 200 C° tot ze mooi bruin zijn.