@buitengebieden_ He wat liggen de heren er heerlijk bij!
Teriyaki
Japans gerecht met gemarineerde biefstuk.
Ingrediënten
Voor 3 personen ()
Recept
- 1 eetlepel (s) sojasaus (saus)
- 2 eetlepel (s) sake (rijstwijn) (saus)
- 1 eetlepel (s) bruine suiker (saus)
- 1 eetlepel (s) honing (saus)
- 2 eetlepel (s) sesamolie (saus)
- 3 theelepel gember vers geraspt (saus)
- 150 mL kippenbouillon (saus)
- 1 stuk(s) knoflookteen (saus)
- 1 scheutje ketjap manis (saus)
- 1 beetje zout en peper (saus)
- 3 stuk(s) biefstuk
- 1 stuk(s) rode paprika
- 1 stuk(s) ui
- 3 stuk(s) rijst voor 3 pers
- 3 stuk(s) tomaten
Voedingswaarde
(glutenvrij, lactose vrij)Teriyaki Werkwijze
- Doe alle ingredienten voor de saus in de blender en mix dit glad.
- Snijd de biefstuk in reepjes en laat het vlees marineren in de saus (minimaal half uur).
- Verwijder zaad uit paprika en snijd deze in grove stukken.
Ui en tomaten ook grof snijden. - Kook de rijst zoals op verpakking.
- Haal de biefstuk uit teriyaki marinade en laat even uitlekken.
Bewaar de marinade voor later. - Bak de biefstuk in olie aan beide kanten bruin.
Voeg ui, paprika en tomaat toe en even roerbakken. - Giet dan de teriyaki saus over het vlees; en op een laag vuurtje even laten borrelen. (paar minuten)
Verdeel over de borden.