Wat is het donker vandaag! Het weekend is het weer zomers gelukkig. #Recept Techina https://t.co/MXOrRaKgTW https://t.co/d9lbxEfNxB
Munt Basilicum Peterselie Pesto
De lekkerste pesto maak je altijd nog zelf.
Niets boven vers.
Deze variant op de normale basilicum pesto is heel fris en kruidig.
Lekker over salades en pasta's.
Ingrediënten
Voor 10 personen ()
Recept
- 3 handvol (s) basilicum
- 7 stuk(s) muntblaadjes
- 1 handvol (s) peterselie
- 0.5 Kopje(s) pijnboompitten
- 0.5 Kopje(s) Parmazaanse kaas (gerraspt)
- 2 stuk(s) knoflooktenen
- 1 dL olijfolie
- 1 eetlepel (s) balsamico
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Munt Basilicum Peterselie Pesto Werkwijze
- Doe alle ingrediënten in uw blender.
Mix tot het egaal is. - Met een spatel kunt u het eruit halen.
- In de koelkast bewaren.
Giet nog een beetje extra olijfolie er bovenop; dan blijft het langer houdbaar. (2 weken)
U kunt pesto ook in vriezen; bijvoorbeeld in de ijsblokjesvorm.