Bloemkoolsoep

Een heerlijke verse gebonden bloemkoolsoep.
Niet alleen lekker; maar het is ook meteen gezellig.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 eetlepel (s) olie
  • 1 stuk(s) ui
  • 6 stuk(s) ontbijtspek
  • 1 stuk(s) gekookte aardappel
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 1 stuk(s) knoflookteen
  • 5 dL kippenbouillon
  • 4 stuk(s) sneetjes brood

Voedingswaarde

(glutenvrij)

Bloemkoolsoep Werkwijze

  1. Snijd de ui in stukjes; verhit olie in een pan en fruit daar de ui in. 
    Bacon in stukjes snijden  en even mee laten bakken. 
    (Bewaar een kwart van de bacon om straks mee te garneren.)
  2. Pers de knoflook  en voeg toe.
    Bloemkool in kleine roosjes ook mee in de pan.  Flink husselen. (roerbakken)

  3. Doe alle vanuit de pan in de blender.
  4. Voeg de aardappel en  kippenbouillon en een scheutje room toe TOT alle ingrediënten bedekt zijn.
    Zet de blender aan en laat ongeveer 20 seconden mixen.

  5. Giet de bloemkoolsoep in een pan en laat even pruttelen.
  6. Giet de soep in 4 lage borden.
  7. Leg  in ieder bord een geroosterd stokbroodje en verkruimel daar de bacon overheen.
  8. Smakelijk
    Misschien vind u het een raar idee om een gekookte aardappel in de soep te doen.
    Door de aardappel wordt het een gebonden soep!
    Ideaal als u tijdens het avondeten weer een paar aardappels teveel geschild had. Dan bewaar ze om er de volgende dag een gebonden soep mee te maken.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer