Deze soep is een smaakkanon! Behoorlijk machtig ook en oh zo lekker. Preisoep met doperwten en blauwe kaas. Met een… https://t.co/e6sNM9LlX3
Bloemkoolsoep
Een heerlijke verse gebonden bloemkoolsoep.
Niet alleen lekker; maar het is ook meteen gezellig.
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 2 eetlepel (s) olie
- 1 stuk(s) ui
- 6 stuk(s) ontbijtspek
- 1 stuk(s) gekookte aardappel
- 0.5 stuk(s) bloemkool
- 1 stuk(s) knoflookteen
- 5 dL kippenbouillon
- 4 stuk(s) sneetjes brood
Voedingswaarde
(glutenvrij)Bloemkoolsoep Werkwijze
- Snijd de ui in stukjes; verhit olie in een pan en fruit daar de ui in.
Bacon in stukjes snijden en even mee laten bakken.
(Bewaar een kwart van de bacon om straks mee te garneren.) - Pers de knoflook en voeg toe.
Bloemkool in kleine roosjes ook mee in de pan. Flink husselen. (roerbakken) - Doe alle vanuit de pan in de blender.
- Voeg de aardappel en kippenbouillon en een scheutje room toe TOT alle ingrediënten bedekt zijn.
Zet de blender aan en laat ongeveer 20 seconden mixen. - Giet de bloemkoolsoep in een pan en laat even pruttelen.
- Giet de soep in 4 lage borden.
- Leg in ieder bord een geroosterd stokbroodje en verkruimel daar de bacon overheen.
- Smakelijk
Misschien vind u het een raar idee om een gekookte aardappel in de soep te doen.
Door de aardappel wordt het een gebonden soep!
Ideaal als u tijdens het avondeten weer een paar aardappels teveel geschild had. Dan bewaar ze om er de volgende dag een gebonden soep mee te maken.