@mediazaken haha dat heet liefde. Goed bezig marcus. Veel geluk samen.
Aardappel Souffle
Als je denkt aan een aardappel soufflé denk je wellicht niet meteen aan een blender.
Veel mensen kopen voor een ovenschotel een pakje met een mix.
Die mix die maak je zelf!
Van verse producten.
Smaakt beter, het is vers dus gezonder, het is snel klaar en
het is goedkoper.
Overheerlijke ovenschotel.
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 600 gram aardappels
- 2 stuk(s) paprika
- 4 stuk(s) knoflooktenen
- 1 theelepel (s) tijm
- 4 eetlepel (s) olijfolie
- 1 beetje zout en peper naar smaak
- 1 dL melk
- 50 gram belegengeraspte kaas
- 4 stuk(s) eieren
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Aardappel Souffle Werkwijze
- Schil de aardappelen en snij deze in kleine stukken.
Kook ze gaar. - Zet de grill aan.
Snij de paprika in in stukken.
Pel de knoflooktenen. - Doe de paprika en de knoflook, tijm en 2 eetlepels olie in een bakblik en roer door elkaar.
Strooi er zout en peper over. - Schuif het bakblik zo'n 10 cm onder de grill en rooster het 5 tot 7 minuten iets bruin en gaar.
- Doe dan alles (paprika, knoflook, tijm en de olie) in de blender en pureer het fijn.
(LET OP! alleen een glazen kan kan zo heet verwerken!!! Anders eerst laten afkoelen!) - Verwarm de oven op 200 graden.
- Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en fijnstampen.
Voeg de melk, eieren,het paprikamengsel, 2 eetlepels olie en de geraspte kaas toe en roer dit door elkaar.
(Als het wat droog lijkt nog een klein beetje melk toevoegen.)
Vet een ovenschaal (2 ltr) in en doe daar de puree in.
Laat de soufflé in 30 minuten rijzen en bruin worden.