@mediazaken Prachtige dame!! Net een filmster. Niet moeilijk te raden bij wie ze hoort.
Artisjoksoep
Deze kan warm en koud worden gegeten.
Zowel warm als gekoeld is dit werkelijk een heerlijke soep.







Ingrediënten
Voor 2 personen ()
Recept
- 1 scheutje olijfolie
- 2 stuk(s) aardappels
- 1 stuk(s) prei (in stukken)
- 2 stuk(s) knoflooktenen (geperst)
- 1 stuk(s) artisjok vers (of 1 blikje)
- 0.5 liter(s) groentebouillon (of kippenbouillon)
- 1 naar smaak zout en peper
- 1 beetje room of mascarpone
- 1 beetje bieslook voor garnering
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij)Artisjoksoep Werkwijze
- De olijfolie verhitten in de pan.
- Doe de prei en knoflook in de hete pan en roerbak dit even.
- Vervolgens de aardappelstukjes toevoegen en 5 minuten roerbakken.
- Voeg hierna de artisjok, zout en peper en de koppen bouillon toe.
Ongeveer 20 minuten op laag vuur laten sudderen. - Doe de soep in de blender, voeg een beetje van de room toe. Pureer de soep.
- Verdeel over de borden.
- In ieder bord een klein extra toefje room en versier met wat gehakte bieslook.